April 2024 UtrechtHuis Doorn 1

De eerste provincie die we dit jaar hebben bezocht is Utrecht. We stonden op de bij ons bekende camping Het Grote Bos in Doorn.
Het is een gevarieerd programma geworden met onder andere bowlen op de vrijdagmiddag. Op zaterdag bezochten we Huis Doorn en kregen daar een rondleiding. 's-Avonds hadden we het gebruikelijke diner. Op zondagmorgen was  er  'koffie bij de vlag' en daarna stond in de planning ook een bezoek met een rondleiding aan het Nationaal Bomenmuseum Gimborn met een unieke collectie bomen in Doorn.
Het orgateam had hiermee een leuk programma in elkaar gezet. Zoals verwacht was het weer een groot succes geworden met een flink aantal equipes.

 

Gevangenismuseum 3Mei 2024 Drenthe

Het tweede evenement heeft plaats gevonden in de mooie bosrijke provincie Drenthe. De camping die het orgateam dit keer had gekozen was Camping Midden Drenthe in het kleine plaatsje Zwiggelte.
Na de opening van dit weekend op vrijdag zijn we naar het gevangenismuseum in Veenhuizen gegaan. We hebben daar de geschiedenis van dit museum gehoord en bekeken en ervaarden hoe de mensen daar hun tijd moesten doorbrengen. De volgende dag zijn we naar het Veenpark een erfgoedmuseum in Barger-Compascuum geweest. In de avond kregen we een geweldig diner van een goede kok. Op zondag na de koffie gingen we naar de andere kant in de provincie. Er werd een bezoek gebracht aan het klompenmuseum in Eelde.
Op maandagmorgen ging elke deelnemer na de afsluiting weer naar huis of een ander locatie.

 

Juni 2024 Duitsland Konigstein 3 1024 x 768

Het orgateam had dit keer een locatie uitgezocht in het oosten van Duitsland achter de mooie stad Dresden. We stonden op Camping & Freizeitpark LuxOase in het dorp Kleinsröhrsdorf.
In die omgeving heb je het gebied de 'Sächsische Schweitz' waar we ook een aantal dagen onze activiteiten hebben gehad. De start was eerst naar Zwittau vlakbij het drielandenpunt Polen, Tsjechië en Duitsland. Via een stoomtrein gingen we de bergen in naar Oybin. Een bezoek aan de stad Dresden inclusief een rondleiding met een gids stond ook op het programma. Iets ten noorden van Dresden ligt het stadje Meissen waar we een bezoek brachten aan de wereldberoemde porseleinfabriek. In de Sächsische Schweitz zijn we geweest naar de Bastei, een geweldige rotsformatie met een zeer mooi uitzicht op de Elbe. Daarna bezochten we de vesting Königstein. Op een stoom radarboot zijn we dat zelfde gebied gaan zien vanaf het water. Op deze geweldige reis zaten een lunch of diner er vaak bij ingesloten.
Het is een gezellige en bijzondere reis geworden die we zullen blijven herinneren.

 

zeeland strand 4

September 2024 Zeeland

Aan het einde van de zomer is er een weekend voorzien op het eiland Schouwen Duiveland in Zeeland. Het orgeteam heeft gekozen voor camping De Vierbannen bij de plaats Ouwerkerk.
We beginnen met een bezoek aan Yerseke en bezoeken daar het Oosterschelde museum inclusief een rondleiding met gids. De volgende dag staat een bezoek aan het Watersnoodnuseum op het schema. Zoals gebruikelijk volgt die avond ook een heerlijk diner. Op zondag na de koffie bij de vlag gaan we naar Zierikzee voor een rondleiding met gidsen. Doordat er in die week ook de 'Oosterschelde week plaatsvindt is het mogelijk dat het programma wordt aangepast.
Het orgateam zwaait alle deelnemers op maandag weer uit.

 

 Oktober 2024 Groningen bourtange 1 1800 x 1202

Het laatste weekend brengen we door in de provincie Groningen. Het orgateam heeft een camping uitgezocht in de gemeente Westerwold. We gaan staan op camping 't Plathuis in Bourtange.
We beginnen met een bezoek aan de klokkengieterij in Heiligerlee. Wij zullen daar ook een gietdemonstratie krijgen. Zaterdag blijven we dichter bij huis(camping). We gaan dan de vesting Bourtange bezoeken en leren dit beter kennen ddor middel van een excursie. Er worden door ons ook nog kaarsen gemaakt. Zoals gebruikelijksluiten we deze dag af met een diner. Op zondag na de koffie gaan we naar het zuiden van de provincie. Het is een bezoek aan het museumklooster Ter Apel en daar krijgen we een rondleiding met een gids. Op maandagmorgen sluiten we niet alleen dit weekend af maar ook het jaar met alle activiteiten. Orgateams weer bedankt voor de veelzijdigheid van activiteiten.