• Hobby Caravan Club H.C.C.

De H.C.C. is een niet al te grote landelijke club van Hobby caravanbezitters.
De leden bestaan voornamelijk uit echtparen in de 2e helft van het leven.
Het doel van de H.C.C. is het bevorderen van het gebruik van de caravan.
Hiervoor organiseren wij 3 à 4 kampeerweekenden (vrijdag t/m maandag) in Nederland en één buitenlandse reis per jaar.
Om toerbeurt en op vrijwillige basis zijn twee echtparen de organisatoren van deze reis.
Lees meer:
Leden: De eerste serie foto's Sluis is geplaatst in het Privé fotoalbum.

caravan vliegend

Hobby Caravan Club voor elk wat wils.

Hobby versterkt oostwaarts
De recreatieve voertuigen van de Noord-Duitse fabrikant Hobby zijn erg populair bij klanten van over de hele wereld. De bevestiging hiervan was op de afgelopen caravan salon in Düsseldorf. Daar heeft Hobby een contract met een nieuwe handelspartner uit China officieel getekend.

2020 PREMIUM 495 UL
Het dealernetwerk werd uitgebreid met de succesvolle handelspartner "New Gonow" in China. Met onze jarenlange ervaring en toekomstige inspanningen zijn we ervan overtuigd dat we hobby als marktleider zullen positioneren in de jonge en dynamische Chinese Caravanning markt. Chinese consumenten kunnen leren kennen en genieten van deze mooie vakantie vorm ", zegt Xuez-Hong Miao, CEO van Zhejiang New Gonow Group.
"New Gonow" heeft al een uitgebreid dealernetwerk met lange termijn ervaring in de verkoop van elektrische en recreatieve voertuigen.

Hobby caravans 2020
Voor het jaar 2020 heeft Hobby in de 6 series nu 58 verschillende uitvoeringen.

2019 igel ww heck

De vorig jaar gepresenteerde nieuwe achterzijde van de Prestige is nu ook terug te vinden in de On Tour, De Luxe De Luxe Edition en de Excellent modellen.
Er zijn ook een aantal nieuwe uitvoeringen waaronder een Prestige 560FC. Deze heeft een toilet met gescheiden douche aan de zijkant, een L keuken, grote zithoek en een garderobe bij de ingang. Er is ook een nieuwe Prestige 720WQC met de uittrekbaar queensbed dat dwars staat en met een badkamer achter in.

Neuheiten impression GR PRESTIGE 720 WQC
Naast de nieuwe achterzijden zijn er ook talrijk kleine aanpassingen en vernieuwingen zoals andere een rookmelder, rangeergrepen voor de Ontour en De Luxe en opties voor nieuwe lichtmetalen velgen en een verbeterd stabiliseringssysteem en nog vele andere zaken.
Bent u nieuwsgiergig geworden, ga dan naar de Hobby dealers waar u al het nieuws zelf kunt bewonderen.

Mijlpaal 600.000 caravans
Bij de hobbyfabriek in Schleswig-Holstein is eind juli 2019 de 600.000e caravan van de productielijn af komen rollen.

Hobby 2019 600K
Met meer dan 50 jaar ervaring in de recreatieve automobielindustrie, produceert Hobby ongeveer 13.500 caravans per jaar. Daarnaast rollen er zo’n 2.800 campers en bestelwagens per jaar van de band. . Elke dag produceert hobby tot 100 voertuigen op de Fockbek locatie, of het nu caravans, campers en bestelwagens zijn.
Het sterke team van 1.250 ervaren medewerkers op de Fockbek locatie zorgen ervoor dat klanten zorgeloos en ontspannen vakantie kunnen doorbrengen met de sympathieke vakantiemiddelen uit Sleeswijk-Holstein,

Hobby uitbreiding
De markleider in Europa van caravans Hobby heeft zijn productielocatie en magazijn in Rendsburg uitgebreid. De nieuwe hal is eind 2018 gereed gekomen.Uitbreiding Hobby sep 2018

Deze uitbreiding maakt het makkelijker om de interne logistiek beter te organiseren en efficienter te bouwen. De kosten van de uitbreiding waren ongeveer 1.200.000 Euro. In de hal zullen voornamenlijk voor- en achterzijden voor caravans en campers worden geproduceerd.

April 2019 Drenthe
Het begin dit jaar waren we in de mooie provincie Drenthe. Het orgateam had een mooie camping gevonden, Kuierpad in Wezuperbrug. Vrijdag zijn we gestart we met een bowling tournooi. Dat weekend hebben we ook het museumdorp Orvelte en Aspergeboerderij Sandur bezovht.

aspergeboerderij 1

Uiteraard hadden we een diner en hebben we koffie gedronken bij de vlag. Het ws mooi weer wel aan de frisse kant maar we konden veel buiten zijn.

 

Mei 2019 Gelderland
Het 2e weekend waren we wat meer centraal in het land. Er was gekozen voor camping De Rimboe te Lunteren gelegen in het westelijke deel van Gelderland en in de bosrijke omgeving van de Veluwe.

lunteren2

Het orgateam had een leuk programma samengesteld. Op culinair gebied stonden er leuke dingen op het programma maar er waren nog meer activiteiten. We bezochten onder andere schitterende zandsculpturen, een kaasboerderij in Heukelom en tot slot hebben we een leuke puzzeltocht gemaakt.

 

Juni 2019 Noord Spanje
Voor de H.C.C. was dit een land dat we nog niet eerder hadden bezocht. Het orgateam had een leuke presentatie tijdens de jaarvergadering. Er was gekozen voor de Europa camping in Sant Antoni de Calogne in het noordoosten van Spanje.

Eurocamping

We bezochten onder ander Barcelona met de bekende Sagrada Familia, de Ramblas maar ook stadion van FC Barcelona Camp Nou. De kunst kwam ook aan bod met een bezoek aan het Dali museum in Figueras. Maar we zijn ook wezen varen en hebben nog vele andere zaken gedaan. Uiteraard waren er ook diverse diners dus al met al een zeer geslaagde reis.

 

September 2019 Utrecht
In de nazomer bezochten we de centraal gelegen provincie Utrecht. We stonden deze keer in het uiterste oosten van de provincie op camping De Grebbelinie in Renswoude. We bezochten het pluimveemuseum in Barneveld en zijn wezen varen in Amersfoort.

kip en ei

Naast het diner op de zaterdagavond werd een er ook nog boerengolf gespeeld. Veel variatie en met optijd een beetje zon was het best wel weer een geslaagd weekend.

 

Oktober 2019 Noord Holland
De afsluiting in 2019 vond plaats in de leuke en fascinerende provincie Noord Holland. We stonden op camping Bakkum in Castricum waar we in het verleden wel eens eerder hebben gestaan. Deze keer bezochten we de hoogovens van de Tata staalfabriek in IJmuiden

Corus Tata steel Velsen IJmuiden

maar zijn ook naar de Grand Bazaar in Beverwijk en een molen in Schemerhorn geweest. Ook dit weekend had veel afwisseling met leuke activiteiten Het was een zeer geslaagd slot geworden van 2019.