Hobby caravans 2020
Voor het jaar 2020 heeft Hobby in de 6 series nu 58 verschillende uitvoeringen.

2019 igel ww heck

De vorig jaar gepresenteerde nieuwe achterzijde van de Prestige is nu ook terug te vinden in de On Tour, De Luxe De Luxe Edition en de Excellent modellen.
Er zijn ook een aantal nieuwe uitvoeringen waaronder een Prestige 560FC. Deze heeft een toilet met gescheiden douche aan de zijkant, een L keuken, grote zithoek en een garderobe bij de ingang. Er is ook een nieuwe Prestige 720WQC met de uittrekbaar queensbed dat dwars staat en met een badkamer achter in.

Neuheiten impression GR PRESTIGE 720 WQC
Naast de nieuwe achterzijden zijn er ook talrijk kleine aanpassingen en vernieuwingen zoals andere een rookmelder, rangeergrepen voor de Ontour en De Luxe en opties voor nieuwe lichtmetalen velgen en een verbeterd stabiliseringssysteem en nog vele andere zaken.
Bent u nieuwsgiergig geworden, ga dan naar Dordrecht Open van 7 t/m 15 september waar u al het nieuws zelf kunt bewonderen.

 

Hobby uitbreiding
De markleider in Europa van caravans Hobby heeft zijn productielocatie en magazijn in Rendsburg uitgebreid. De nieuwe hal is eind 2018 gereed gekomen.Uitbreiding Hobby sep 2018

Deze uitbreiding maakt het makkelijker om de interne logistiek beter te organiseren en efficienter te bouwen. De kosten van de uitbreiding waren ongeveer 1.200.000 Euro. In de hal zullen voornamenlijk voor- en achterzijden voor caravans en campers worden geproduceerd.

 

Kamperen blijft stijgen

Het aantal geregistreerde caravans en campers is in Nederland gestegen tot boven de 550.000 aldus de Bovag en de Kampeer en Caravan Industrie.

DSC 0665

Van dat aantal waren er maar liefst 437.442 caravans al zie je het aantal campers de laatste jaren ook gestaag stijgen. Het aantal verkochte caravan had een lichte daling maar het waren er nog altijd 4.426. Nederland blijft met 1,5 miljoen kamperrmiddelen, dus inclusief vouwwagens en tenten een echt kampeerland.