• Hobby Caravan Club H.C.C.

De H.C.C. is een niet al te grote landelijke club van Hobby caravanbezitters.
De leden bestaan voornamelijk uit echtparen in de 2e helft van het leven.
Het doel van de H.C.C. is het bevorderen van het gebruik van de caravan.
Hiervoor organiseren wij 3 à 4 kampeerweekenden (vrijdag t/m maandag) in Nederland en één buitenlandse reis per jaar.
Om toerbeurt en op vrijwillige basis zijn twee echtparen de organisatoren van deze reis.
Lees meer:
Leden: De derde serie foto's Hulsberg is geplaatst in het Privé fotoalbum.

caravan met hondehok

Hobby Caravan Club voor elk wat wils.

Hobby caravans 2019
De nieuwe modellen hebben talrijke verbeteringen en innovaties zowel binnen als buiten en voor de gehele modellen reeks.
Zo kan de verswatertank nu veel beter worden geleegd. Maar ook op het digitale vlak is de leidende rol verder uitgebreid met name van het on-board managementsyteem.

2019 ww sonderausstattung
Verder zijn de ramen in hoogte uitgebreid tot 47cm. Ook is de hoogte van de bedden met 5 cm toegenomen zodat je makkelijker in- en uit kan stappen.
In de zes series zijn er maar liefst 56 verschillend modelvarianten met 39 plattegronden verkrijgbaar.

2019 ontour einzelbetten
Nieuw zijn de 'De Luxe 515UHL, de 'Prestige' 720WLC en de 540FU die zowel in de 'Excellent' als de 'Prestige' uitvoering te krijgen is.
Het aanbod begint bij het wendbare instap model 'On Tour' en loopt via de familie vriendelijke 'De Luxe', de sportieve 'De Luxe Edition', de elegante 'Excellent', de stijlvolle 'Prestige' naar de luxueuze 'Premium'.

2019 premium spuelkombi
Niewsgierig geworden? Uw kunt deze 2019 modellen met tal van andere vernieuwingen zien in bij onze adverteerders / dealers.

Kamperen blijft stijgen

Het aantal geregistreerde caravans en campers is in Nederland gestegen tot boven de 550.000 aldus de Bovag en de Kampeer en Caravan Industrie.

DSC 0665

Van dat aantal waren er maar liefst 437.442 caravans al zie je het aantal campers de laatste jaren ook gestaag stijgen. Het aantal verkochte caravan had een lichte daling maar het waren er nog altijd 4.426. Nederland blijft met 1,5 miljoen kamperrmiddelen, dus inclusief vouwwagens en tenten een echt kampeerland.

Jubileum 50 jaar

signet 50jahre

Indrukwekkender kon het weekend ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het caravanmerk Hobby niet worden gestart.
Ter ere van de oprichter Harald Striewski (80) werd de dag van de ondernemer Noord op 28 April 2017 in het pand van Hobby in Fockbek gehouden. Hooggeplaatste vertegenwoordigers uit de politiek en industrie, van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein werden uitgenodigd in het kader van een paneldiscussie over economie. Top spreker van het evenement was de Duitse bondskanselier Dr. Angela Merkel.

Angela Merkel zu Besuch bei Hobby 6kl
Sinds de oprichting  in 1967 zijn er 573.708 caravans van de band gerold.

Evenementen 2018

Mei 2018
In begin mei hebben we ons (verlengde) jubileum weekend gevierd. Dit werd deze keer gevierd in de provincie Limburg op camping 't Hemelke in Hulsberg. Het was vanwege dit jubileum een uitgebreid programma met o.a. een bezoek aan de abdij Rolduc achter Kerkrade,

Rolduc abdij

wijngaard Fromberg bij Ubachsberg en het Mergelrijk in Valkenburg. Uiteraard werd ook het mooie Maastricht aangedaan. Een vol programma met ook de nodige zorg voor de inwendige mens en muziek. Het was een zeer geslaagd evenement.

Juni 2018
We zijn dit jaar met onze buitenlandse reis naar Oostenrijk in de omgeving van Wenen geweest. Het orgateam had gekozen voor Donaupark Camping in Tulln an der Donau. Er was een geweldig programma samengesteld met uiteraard diverse bezoeken aan Wenen. Maar ook een fietstocht, een bezoek aan de Heurigen en de Stiften van Melk

Stift Melk 1

en Klosterneuburg stonden op de lijst van activiteiten. Met zo'n programma vol cultuur, paarden en ook spannende activiteiten zoals de hoge Donauturm in Wenen was het een geslaagd geheel geworden.

September 2018
In de nazomer bezochten we het hoge Noorden van ons land. We stonden op camping Lauwersoog boven in het noordwesten van de provincie Groningen. We stonden daar niet alleen in de buurt van het waddengebied, we hebben ook een bezoek per boor aan het Nationaal Park Lauwersmeer gebracht.

vlinderbalg

Naast deze leuke belevenis weten we inmiddels ook waar Abraham de mosterd haalde en hebben we zelf kaarsen gemaakt. Een puzzeltourtocht in de omgeving completeerde dit weekend.

Oktober 2018
De afsluiting dit jaar vond helemaal in het uiterste zuidwesten van ons land plaats. Het orgateam had gekozen voor camping de Meidoorn bij Sluis in Zeeuws Vlaanderen. Het stadje Sluis en zijn Belfort werd uitgebreid bekeken.

Belfort Sluis

Maar we gingen ook de grens over. Er werd een bezoek gebracht aan het Belgische Brugge. Deze historische stad werd doorkruist en ook enkele speciale Belgische specialiteiten (friet en chocolade) kregen een bezoek. Met het bezoek aan een struisvogelboerderij was het een fantastisch einde van dit caravanjaar.