• Hobby Caravan Club H.C.C.

De H.C.C. is een niet al te grote landelijke club van Hobby caravanbezitters.
De leden bestaan voornamelijk uit echtparen in de 2e helft van het leven.
Het doel van de H.C.C. is het bevorderen van het gebruik van de caravan.
Hiervoor organiseren wij 3 à 4 kampeerweekenden (vrijdag t/m maandag) in Nederland en één buitenlandse reis per jaar.
Om toerbeurt en op vrijwillige basis zijn twee echtparen de organisatoren van deze reis.
Lees meer:
Leden: De derde serie foto's Hulsberg is geplaatst in het Privé fotoalbum.

caravan met hondehok

Hobby Caravan Club voor elk wat wils.

Hobby uitbreiding
De markleider in Europa van caravans Hobby heeft zijn productielocatie en magazijn in Rendsburg uitgebreid. De nieuwe hal is eind 2018 gereed gekomen.Uitbreiding Hobby sep 2018

Deze uitbreiding maakt het makkelijker om de interne logistiek beter te organiseren en efficienter te bouwen. De kosten van de uitbreiding waren ongeveer 1.200.000 Euro. In de hal zullen voornamenlijk voor- en achterzijden voor caravans en campers worden geproduceerd.

Hobby caravans 2019
De nieuwe modellen hebben talrijke verbeteringen en innovaties zowel binnen als buiten en voor de gehele modellen reeks.
Zo kan de verswatertank nu veel beter worden geleegd. Maar ook op het digitale vlak is de leidende rol verder uitgebreid met name van het on-board managementsyteem.

2019 ww sonderausstattung
Verder zijn de ramen in hoogte uitgebreid tot 47cm. Ook is de hoogte van de bedden met 5 cm toegenomen zodat je makkelijker in- en uit kan stappen.
In de zes series zijn er maar liefst 56 verschillend modelvarianten met 39 plattegronden verkrijgbaar.

2019 ontour einzelbetten
Nieuw zijn de 'De Luxe 515UHL, de 'Prestige' 720WLC en de 540FU die zowel in de 'Excellent' als de 'Prestige' uitvoering te krijgen is.
Het aanbod begint bij het wendbare instap model 'On Tour' en loopt via de familie vriendelijke 'De Luxe', de sportieve 'De Luxe Edition', de elegante 'Excellent', de stijlvolle 'Prestige' naar de luxueuze 'Premium'.

2019 premium spuelkombi
Niewsgierig geworden? Uw kunt deze 2019 modellen met tal van andere vernieuwingen zien in bij onze adverteerders / dealers.

Kamperen blijft stijgen

Het aantal geregistreerde caravans en campers is in Nederland gestegen tot boven de 550.000 aldus de Bovag en de Kampeer en Caravan Industrie.

DSC 0665

Van dat aantal waren er maar liefst 437.442 caravans al zie je het aantal campers de laatste jaren ook gestaag stijgen. Het aantal verkochte caravan had een lichte daling maar het waren er nog altijd 4.426. Nederland blijft met 1,5 miljoen kamperrmiddelen, dus inclusief vouwwagens en tenten een echt kampeerland.

April 2019 Drenthe
Het begin dit jaar is de mooie provincie Drenthe. Het orgateam heeft een mooie camping gevonden Kuierpad in Wezuperbrug. Vrijdag starten we met een bowling tournooi. Dat weekend bezoeken we ook het museumdorp Orvelte en Aspergeboerderij Sandur.

aspergeboerderij 1

Uiteraard hebben we een diner en drinken we koffie bij de vlag. Hopelijk is het mooi weer en kunnen dan veel buiten zijn.

 

Mei 2019 Gelderland
Het 2e weekend doen we wat meer centraal in het land. Er is gekozen voor camping De Rimboe te Lunteren gelegen in het westelijke deel van Gelderland en in de bosrijke omgeving van de Veluwe.

lunteren2

Het orgateam heeft een leuk programma samengesteld. Op culinair gebied staan er leuke dingen op het programma maar er zijn nog meer activiteiten. We bezoeken onder andere schitterende zandsculpturen, een kaasboerderij in Heukelom en tot slot gaan een leuke puzzeltocht maken.

 

Juni 2019 Noord Spanje
Voor de H.C.C. is dit een land dat we nog niet eerder hebben bezocht. Het orgateam had een leuke presentatie tijdens de jaarvergadering. Er is gekozen voor de Europa camping in Sant Antoni de Calogne in het noordoosten van Spanje.

Eurocamping

We bezoeken onder ander Barcelona met de bekende Sagrada Familia maar ook stadion Camp Nou. De kunst komt ook aan bod met een bezoek aan het Dali museum. Maar we gaan ook varen en nog vele andere zaken. Uiteraard ook diverse diners dus al met al een zeer geslaagd planning.

 

September 2019 Utrecht
In de nazomer bezoeken we de centraal gelegen provincie Utrecht. We staan deze keer in het uiterste oosten van de provincie op camping De Grebbelinie in Renswoude. We bezoeken het pluimveemuseum in Barneveld en gaan varen in Amersfoort.

kip en ei

Naast het diner op de zaterdagavond wordt een er ook nog boerengolf gespeeld. Veel variatie en met een beetje zon wordt het best wel weer een geslaagd weekend.

 

Oktober 2019 Noord Holland
De afsluiting in 2019 vindt plaats in de leuke en fascinerende provincie Noord Holland. We staan op camping Bakkum in Castricum waar we in het verleden wel eens eerder hebben gestaan. Deze keer bezoeken we de hoogovens van de Tata staalfabriek in IJmuiden

Corus Tata steel Velsen IJmuiden

maar gaan ook naar de Grand Bazaar in Beverwijk en een molen in Schemerhorn. Ook dit weekend heeft veel variatie met leuke activiteiten Het zal een zeer geslaagd slot worden van 2019.